Kolumnit

Oma tahto ja muutama huomio


Hyvät lukijat,
Nostetaan aluksi kissa pöydälle!

  1. Kukaan ei voi seisoa oman asiansa takana, ellei siihen löydy riittävästi omaa tahtoa.
  2. Kukaan ei voi myöskään tehdä tarvittavia muutoksia vallitsevaan tilanteeseen, ellei
    koe niitä sen arvoiseksi.
  3. Kukaan ei voi saada omaan elämäänsä ansaitsemiaan parannuksia, ei ainakaan
    ennen kuin olemme valmiina uhraamaan muutokselle sen ansaitsemaa aikaa ja
    vaivaa.

Presidenttimme Sauli Niinistö uskalsi sanoa sen ääneen, mitä kukaan muu ei ole kehdannut sanoa: ”Maailma juuri nyt on negatiivisessa kierteessä!” Uskon hänen puhuneen myös Suomen puolesta.

Itse kysyn: ”Kumpi tulee ensin? Työ vai hyvinvointi?

Liian kauan ovat nykyiset ja entiset poliitikot sekä toimivaltaiset hallitukset vähätelleet maamme
kestävyysvajetta, työvoiman puutetta ja nauraneet velanotolle sekä muille haasteille.

Lisäksi rakenteisiin muurattu, laillistettu korruptio syö uskottavuutta koko nykyiseltä parlamentaariselta järjestelmältä.

Yhtä lailla myös poliittiset, lue ilman kompetenssia, tehdyt nimitykset oman puolueen virkaveljille ja -siskoille syövät viimeisenkin demokraattisen uskottavuuden omalta maaltamme ja sen päätöksenteolta.

Välillä kieltämättä tuntuu, että paras ratkaisu olisi nostaa kytkintä ja lähteä jonnekin kauas lämpimään. Eräs kanssani keskustellut kansalainen sanoi, ettei se haittaa, jos lähden.

Sanoin hänelle, että vaikka ajattelen ääneen, en ole syntynyt Suomeen luovuttajana. Lisäsin tähän vielä, että liian kauan olen katsellut tätä taustalta, puuttumatta tilanteeseen!

Olen ehdokkaana myös sen vuoksi, että se maailmankuulu arkijärki on piilotettu tavallisilta kansalaisilta jonnekin saunan taakse. Vai unohtuiko se todella pääministerimme kesäjuhlissa valtioneuvoston ö – kansioon.

Kaikki toki arkijärjen tuntevat!

Viimeksi se tuli minua vastaan lauantaina 18.03. KLO 14:32 aikaan Nokian Pirkkalaistorilla. Arkijärki oli ottanut nuoren noin 25-vuotiaan miehen muodon, joka ihmetteli, miksi kukaan ei edes kuuntele.

Minä kuuntelin ja ymmärsin samalla, että me todella olemme tässä vaikeassa tilanteessa. Eikä se ole mitään fantasiaa, vaan nykyhetken raakaa todellisuutta!

Kuuntelun taidon puute onkin suurimpia ihmetyksen aiheita nykypäivänä! Jos meillä kerran on osaavia ihmisiä valtion johdossa, miksi he eivät kuuntele kansalaisten heille lähettämiä signaaleja.

Huomioittehan, etten puhu nyt pelkästään talouden näkökulmasta, vaan myös siitä, että maassamme voidaan henkisestikin todella huonosti.

Vaiva on sama: Kukaan ei kuuntele! ”Huhuu! Hei, haloo! Onko siellä ketään?!”

Hyvät ystävät,

Välinpitämättömästi on nyt toimittu vuosikymmeniä ja jokaisen meistä tulee katsoa peiliin! Vain riittävällä itsekriittisyydellä voimme selvitä tulevista haasteista.

Sanon tämänkin suoraan: Lääkkeenä tähän vaivaan ei ole se, että lisäämme sosiaalijärjestelmämme vielä yhden tukipaketin, niin sanotun ”hankalien päätösten tuen” tai nostamme kokonaisveroastetta lisättynä erillisellä varallisuusverolla, jotta rikkaat oppisivat olemaan niin kuin kaikki muutkin.

Ei! Tämä ei kerta kaikkiaan toimi näin ja nyt on kokeiltava jotakin uutta.

Tosiasiassa vuosikymmeniä sekä media että muutama johtava asiantuntijamme ovat haastaneet ja kysyneet kaikilta päättäviltä henkilöiltä: Miksi näille olemassa oleville haasteille ei tehdä mitään?

Tästä huolimatta mitään ei olla tehty!

Olisihan siinä voinut menettää sekä poliittiset että henkilökohtaiset kaverinsa, kun tekee kipeitä päätöksiä. Koko hyväveli ja -sisko systeemi olisi voinut romahtaa! Sitä paitsi johtavien talouden asiantuntijoiden esittämät parannukset valtion talouden hoitoon olisivat voineet jopa toimia.

Ja siitähän vasta huuto olisi noussut!

Välillä tuntuu siltä että, mitään hyvää peruskonseptia hyvinvointimme lisäämiseksi ei saisi poliittisesti arassa systeemissämme esittää tai vaatia. Tutkitusti hyväksi havaitun toimitavan esittäminen sekä vaatiminen julkisuudessa on kuin esittäisit kitkarenkaan itse asiassa pelastavan ihmishenkiä.

Ja kyllä, hyvät lukijat.

Tämäkin on totta! Kitkarenkailla ajetaan vähemmän kuolemaan johtaneita kolareita. Tämä on vakuutusyhtiöiden julkaisema fakta talven 2022 / 2023 alusta. Suosittelen lukemaan! Lisäksi kitkarenkailla ajamalla saisi myös muita taloudellisia ja terveydellisiä hyötyjä.


Muutos on tehty kaikille ja kaikkien hyväksi!

Olen saanut viimeisten puolentoista kuukauden aikana erittäin runsaasti avointa palautetta. ISO kiitos siitä! Palautteen määrä osoittaa, että olen sekä puolueemme on, oikealla tiellä ja että tehtävää on vielä runsaasti.

Toivon sydämestäni, että lähetätte palautetta lisää!

 

LOPUKSI:
Muistattehan, että helpot asiat ovat tässä maailmassa jo tehty! Sen vuoksi muutoksen aikaan saamiseksi tarvitaan meitä kaikkia ihmisiä.

Siis ihan kaikkia ja ihan per heti!

Ihan Pajalla – Pasi Järvilehto satakuusysi Ylöjärveltä

WordPress PopUp Plugin
Scroll to Top