Liike Nyt – Perusperiaatteet

Tämän matkan varrella tulen näyttämään teille kuusi parasta puoltani ja sen, miten ne sitoutuvat juuri Liike Nyt puolueen perusperiaatteisiin.

  1. NÖYRÄ

Ihmiskunnan alusta asti ollaan puhuttu, että sitä saa mitä tilaa. Voin vakuuttaa, että oman elämäni kohdalla se on täysin toteutunut! Nöyryys tietyissä kohtaa on hyvästä ja se on auttanut pääsemään korkeidenkin esteiden yli.

Ihmisten joukossa toimiessa olisi hyvä, että pyrkii poikkeuksetta kuuntelemaan ihmisiä loppuun asti siinä, mitä ikinä he suustaan ulos asti päästävätkään. 

Ei toisen kuunteleminen silti aina helppoa ole! Siitä itsellänikin on kokemusta sekä pahassa että hyvässä. 

Nöyryys auttaa tässäkin ja jokaisesta on pidettävä huolta!

  1. LUOTETTAVA

Olen aina sanonut, että ihmisten luottamuksen saavuttaminen on erittäin haasteellista. Vastavuoroisesti sen luottamuksen menettäminen on suorastaan kivuliasta ja erityisen helppoa! 

Luottamuksen voi menettää yleensä vain kerran. Myös tästä minulla riittää elämänkokemusta.

On äärimmäisen arvokasta olla tutuille sekä tuntemattomille se sama luotettava tyyppi, joka hoitaa itselleen uskotun homman maaliin asti mukisematta ja ilman tekosyitä.

Luotettavuus on suurin vahvuuteni! 

Luottamus koostuu pienistä pisaroista ja sitä tarvitaan paljolti tärkeiden asioiden tehokkaaseen hoitoon. Siksi katson, että markkinatalous on mielestäni toimiva tapa kehittää yhteiskuntaa, kunhan sen säännöt ovat reilut.

  1. SUORASUKAINEN

Asiat on osattava sanoa sellaisinaan ja suoraan sekä siten miltä kukin asia juuri minusta itsestäni tuntuu!

Asioiden liika pyörittäminen vain omassa päässään johtaa väistämättä tilanteeseen, josta et välttämättä pääse itse omin avuin ulos. Jos viestiään ei saa sanottua vastapuolelle siten, miten se on, on se oman elämän laadun kannalta jopa vaarallista!

Siksi on tärkeää, että sanot suoraan sen mitä haluat toiselle ihmiselle kertoa. Kerro asiasi myös siten, että vastapuolelle ei jää epäselväksi mitä tarkoitat. 

Jos mielipidettäsi ei ehkä sillä kertaa ymmärretä, ota aikalisä sekä mieti sanottavasi uudestaan ja kerro se vastapuolelle vielä kerran. 

Ja nyt korvat hörölle: Kerrothan mielipiteesi ilman airollisia kirkkoveneitä tai muita asiattomia apusanoja!   

Sanon tämän suoraan ja kursailematta! Ilmastonmuutos on totta ja päätökset on tehtävä ympäristön kannalta kestävällä tavalla.

  1. ITSENÄINEN

Eläminen ja työskentely itsenäisesti on erittäin palkitsevaa! 

Itsenäisyys voi olla yhtä lailla sekä suuri heikkous että vahvuus, sillä sanoilla itsenäinen tai itsepäinen on erona vain se veteen piirretty viiva.

Tuon veteen piirretyn viivan eron ymmärtäminen on aikamme huolestuttavin haaste, sillä ihmisten käyttäytymisestä ihan joka ikinen päivä nähtävissä entistä enemmän itsepäisyyttä.

Kukaan ei voi kuitenkaan toiselle kertoa, miten heidän tulisi elää. Ennen kuin astuu ulos omasta kodistaan, olisi hyvä ymmärtää, että meitä ihmisiä on joka lähtöön. 

Tätä on poikkeuksetta kunnioitettava!

Juuri siksi olisi hyvä itsenäisesti miettiä, miten voin oman itsenäisenä yksilönä tulla toimeen toisten kanssa tässä vauhdikkaassa maailmassa.  

Myös itse sanalla itsenäisyys on suuri merkitys! Sitä sanaa kannan ylpeästi mukanani muiden suomalaisten kera, missä ikinä päin maailmaa liikunkaan. 

Siksi myös Eurooppa myönteisyys on minulle suuri asia ja arvo!

  1. VÄLITÖN

Käsi pystyyn kuka pitää odottelusta tai totuudettomista keskusteluista?

Suhtaudun intohimoisesti työhön, samoin kuin vapaa-aikaan ja perheeseen! Mitä ikinä näiden yhteisöjen eteen kukin tekee, on se mielestäni oltava aitoa ja välitöntä. 

Tämä tarkoittaa, että ratkaisuja tulisi pystyä tuottamaan mahdollisuuksien mukaan jo ennen ongelmatilannetta tai ainakin välittömästi niiden alkaessa. Kun ongelmien vyöry on lähtenyt liikkeelle, on sitä vyöryä enää vaikea pysäyttää!

Välittömyys on ennen kaikkea toisten kuuntelemista ja huomioonottamista! Tosin välittömyys tarvitsee aina ja poikkeuksetta myös toisen osapuolen huomion. Välittömyys toimii, kun kaikki osapuolet tekevät sen eteen töitä. 

Sanotaan, että jokainen on oman onnensa seppä! Täten myös välittömyys on osattava itse ansaita. 

Välittömyydellä ansaitset nopeasti myös toisten yksilöiden arvostuksen

  1. YRITTÄJÄ – TEKIJÄ 

Yrittäjä on mielestäni täysin väärä sana kuvaamaan niitä Suomessa eläviä noin 200 tuhatta henkilöä, joilla on oma yritys. 

Yrittäjä on todellisuudessa yhtä kuin tekijä! Eikä ainoastaan oman yrityksensä ohjaimissa, vaan yleensä myös oman elämänsä suhteen.

Itse pidän siitä, että työ, vapaa – aika sekä perheasiat ovat järjestyksessä ja että niiden suhteen vallitsee tasapaino. Tällöin päivästä tulee valoisampi ja on helpompi miettiä elämänsä seuraavaa askelta eteenpäin.

Vaikka työn ja tekemisen arvo Suomessa kärsinyt ison inflaation, on meillä jokaisella mahdollisuus kaivaa sisäinen tekijä esiin ja toteuttaa omanlaisensa tavoitteen.

Moni on syntynyt tekijäksi! 

Itse kasvoin tähän rooliin pikkuhiljaa oppimalla ja tekemällä. Yrittäjyys on yleisestikin tehokkain tapa tehdä asioita, jos sille annetaan tilaa.

WordPress PopUp Plugin
Scroll to Top